DIY: De leukste dingen maak jij zelf!

Nu met deze rare tijden tijdens het Corona virus tijdperk zitten we met zijn allen verplicht thuis, behalve de vitale beroepen. Wat moet je dan?? Dan heb ik voor jou het juiste tijdverdrijf. Ga iets creatiefs doen om je landelijke interieur een boost te geven. Zo voorkom je ook dat je onnodig buiten bent en kan je makkelijk anderhalve meter afstand houden.

Je hebt vast nog ergens een landelijk kastje, een oude houten deur, krukje, spiegel of een set oude luiken staan die je eigenlijk niet meer leuk vind, maar ….. als jij dat nu eens een tweede leven gaat geven, dat is pas gaaf. En je bent weer lekker bezig!! Twee vliegen in 1 klap.

Wat heb je nodig:

  • Oude kleding
  • Stuk plastic of oude kranten
  • Verf
  • Verfroller
  • Kwasten
  • Water
  • Oude doek
  • Schuurpapier
  • Ontvetter
  • En vooral veel fantasie en creativiteit

Verf op waterbasis

Kijk in de schuur of garage of je nog een pot oude muurverf of krijtverf hebt staan. Tip; Neem kleuren zoals grijs, antraciet, off-white en taupe. Deze kleuren staan altijd mooi en rustig in een landelijk interieur. Als je een echte blikvanger wilt hebben kan je natuurlijk alle kleuren van de regenboog gebruiken.

Ook even op zoek naar een oude kwast en of roller en je kan beginnen. Let’ s do it.

Vetvrij

Voor het mooiste effect is het wel beter om je object van te voren even vetvrij en schoon te maken. Ik doe dat altijd met st Marc. Even een sopje maken en met een doekje je object schoonmaken, en hopsakee aan de slag.

Verven

Ik heb al zoveel geverfd in mijn leven dat ik inderdaad alle soorten verf pak die ik voorhanden heb. Of het dus muurverf is of verf wat er “echt” voor geschikt is ik verf met alles. Het enige nadeel is gewoon dat als je muurverf pakt het iets kwetsbaarder is, maar ja, dat geeft nou juist weer die leuke verweerde look!

Het mooie van muurverf of in ieder geval verf op waterbasis is dat je het altijd kan vermengen met water, zodat jij zelf bepaalt hoe dik je de verf erop wilt hebben voor allerlei soorten effecten en structuren. Zo kan je ook kleuren met elkaar mengen.

Voordelen

Het voordeel is ook dat het zo droog is en het een matte uitstraling heeft. Ik adviseer wel dat als je zoiets maakt, het binnenshuis blijft en niet buiten komt te staan. Dat is sowieso voor ieder meubelstuk niet goed. Als je creatie klaar is kan je het nog extra beschermen met een meubelwax die je erop kan smeren. Dat is bv beter als je een tafeltje verft en je er later iets op gaat zetten als bv koffie en thee mokken. Zo bescherm je dus je meubel tegen water en vetvlekken. Je kan voor een ruiger effect je project ook nog her en der schuren, zodat het hout wat terugkomt voor een nog doorleefder uiterlijk.

Gave lantaarns aan de wand voor de sfeer

Van saai naar hip

Zo creëer je zelf weer van een oud saai ding opeens weer een nieuwe Eye catcher in je huis. Net zoals deze oude paneel deuren met een mooie landelijke krans er tegenaan.

Staan super onder onze overkapping. Wat leuke artikelen erbij en je hebt een hele nieuwe setting.

Nou aan de slag, You can do it!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van bynouz.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 23 reviews.